Saturday, August 20, 2011

Mitä nyt?Venäläisten pikkukylien ruokakaupat eivät aina pystyneet tyydyttämään kaikkia kulinaristisia toiveitamme, ja Karjala-opaskirjan lukeminen teltassa käy pidemmän päälle hiukan yksitoikkoiseksi ainoana vapaa-ajan ohjelmana. Siispä matkalaistemme mielessä alkoi pitkillä pyöräilytaipaleilla kehittyä haaveita siitä, mitä kotiin palattua voisi syödä ja tehdä.

Nyt kun melkein kaikki meistä ovat jo päässeet takaisin oman katon alle, voimme paljastaa lukijoille, mitä matkalaiset luultavasti tänä viikonloppuna kotona puuhaavat:

Taina on suunnitellut hankkivansa balettiliput ja pukeutuvansa hienoimpiin hepeneihinsä pitkien kalsarien sijasta. Kaisa haaveili melkein koko matkan mehevästä ruisleivästä, savutofusta ja sitrus-Yosasta. Lauran ja Lekan mielessä pyöri myös ruoka, Laura aikoi suunnata syömään kiinalaista currytofua ja Leka mitä tahansa vihannesta, kunhan se olisi friteerattua.

Mutta Lina istuu hieman apeana muistelemassa puolen litran smetanapurkkeja, kaalipiirakoita ja tattaria eri muodoissaan. Suomalainen ruoka on jotenkin niin… suomalaista.

No comments:

Post a Comment