Monday, August 15, 2011

Onni on lämmin ja täysi vatsaKylminä ja kosteina aamuina joukkueen houkutteleminen ulos teltoista ei ole aivan yksinkertainen tehtävä, mutta Laura on keksinyt siihen lyömättömän keinon. Kun ulkoa kuuluu kutsu puurokattilan ääreen, kaikki kömpivät innokkaina esiin makuupusseistaan.

On tärkeää huomioida, ettei kyseessä ole mikä tahansa jähmeä kaurasementti, vaan kuumana höyryävä, juuri sopivan notkea seos, jossa kaurahiutaleiden lisäksi on ainakin auringonkukansiemeniä ja pellavansiemenrouhetta. Lisäksi puuron seassa on eri aamuina nähty ainakin omenaa, kuivattuja aprikooseja, tuoreita mustikoita ja vadelmia, hilloa, manteleita, suolapähkinöitä, rusinoita, mysliä…

Nyt pitäisi vielä keksiä aamiaisherkullemme hyvä nimi, koska sen kutsuminen pelkäksi puuroksi ei ilmeisestikään tee sille oikeutta. Superpuuro? Lämpömysli? Tehokaura? Ehdotuksia otetaan vastaan!

4 comments:

 1. ... tai sitten ehkä kuitenkin laurapuuro? Ovathan joka tapauksessa kaiken maailman taudit ja taivaankappaleetkin saaneet perinteisesti nimensä keksijänsä mukaan?

  ReplyDelete
 2. Jaksaa Vielä -puuro?
  Tehopommi?
  Aamun aloitus -mysli?
  Lauran Lyömätön -seos?

  ReplyDelete