Suosittelijat

Att återge en resa är svårt. Bjuda på sina personliga upplevelser. Höjdpunkterna och mörka stunderna. Kaisa och Christoffer lyckas med dett.


Det har varit roligt, lärorikt och inspirerande att följa med deras cyckel äventyr. Jag är imponerad av deras text och bilder som tar läsaren nära in på deras liv (äventyr). Kaisa & Leka är en unik och viktig röst i dagens värld av så mycket onödig information. Och viktigast av allt dom verkar ha roligt när dom är på äventyr.


Roope Roine
Vuoristovaellus- & melontaopas
Omistaja, Retkeilymatkatoimisto Moln Oy*


Mielestäni Kaisa ja Christoffer eivät ole ikinä kasvaneet aikuisiksi. Ja tämä on suuri onni. Niin usein aikuisuuden ikävimpiä seuralaisia on kyvyttömyys innostua spontaanisti, lapsenomaisella innolla, uusista ja jännittävistä asioita, olivatpa ne mitä tahansa. Myös niin valitettavan moni meistä sysää unelmansa taakseen astuessaan aikuisuuteen eikä velvollisuuksien ristipaineessa enää salli itsensä heittäytyä seikkailujen vietäväksi. Me aikuiset olemme mestareita keksimään tekosyitä. Ja näin unelmat vähitellen kuihtuvat, tai mikä vielä pahempaa, jäävät kaihertamaan mieltä asioina jotka olisi pitänyt tehdä ”silloin kun oli mahdollisuus”. 


Mutta näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Sen voi kuka tahansa huomata seuratessaan tätä kaksikkoa. He heittäytyvät juuri tällä mainitulla lapsen innolla mitä uskomattomampiin projekteihin kysymättä siihen lupaa, tai miettimättä onko se järkevää. Kaisassa ja Christofferissa asuu juuri se luova hulluus ja tekemisen ilo, mitä tämä maa tarvitsee – uskallusta unelmoida ja intoa nuo toteuttaa samaiset unelmat! 


Petteri Nurminen
KTM, Toimitusjohtaja & kiipeilyaktiivi


*


Kun sana rohkeus nykyisin liitetään lähinnä poseeraamiseen vähissä vaatteissa iltapäivälehtien sivuilla edustaa tämä viisikko varsin erilaista rohkeutta – rohkeutta koetella omia rajojaan, rohkeutta rullata eteenpäin silloinkin kun kartassa ei näy kuin valkoista ja rohkeutta nousta pehmeältä kotisohvalta ja suunnata kohti seikkailuja. 


Jo viisikon uskallus suunnitella pyörämatkaa halki Karjalan kohti Kuolan niemimaata saa vanhan miehen sydämen läikkymään. Niinpä kehoitankin Teitä lukija – palkitkaa tämä uskallus!


Dr. Måns Broo
Lehtori, uskontotiede, Åbo Akademi


*


Olen inspiroituneena seurannut Kaisan ja Christofferin pyöräretkiä siellä sun täällä. Itsekin intohimoisena pyöräilyn harrastajana olen saanut noista retkistä sekä käytännön vinkkejä että innostusta omaan harrastukseeni.


Kaisa ja Christoffer näyttävät omalla esimerkillä kaikille suomalaisille millaista on tulevaisuuden hiilineutraali ja ekologinen lomamatkailu. Toivon todella lämpimästi, että saamme jatkossakin nauttia näistä pyöräretkistä eri yhteyksissä. Kaisa ja Christoffer elävät omassa elämässään todeksi sitä unelmaa, jonka toivoisin näkeväni niin monen muunkin tekevän tässä yhteiskunnassa.


Leo Stranius
Pääsihteeri, Luonto-Liitto


*


In this age of social networking and the demand of immediate information, we’re always looking for promotional opportunities that embody our own sensibilities while reaching beyond the scope of our conventional marketing. Kaisa and Christoffer Leka have a compelling story, and they tell it with such aesthetic eloquence that makes it hard not to want to support them.


Rich Roat
Owner, House Industries


*


Cykling är mera än en hobby eller sport, det är en ideologi. I Tour d´Europe presenterar Kaisa och Christoffer Leka denna ideologi på ett sätt som imponerar. Deras modiga men stundvis strävsamma färd genom Europa varvas med större livsvisdomar som känns lätta att ta till sig. Färden är som ett miniatyrliv med med- och motgångar. Efter långa, tunga motiga partier känns även mycket små medgångar som en gåva från högre makter.


Läsaren överraskas av budskapen som lite i smyg uppstår ur Kaisas avskalade teckningar. Humorn i boken trugas inte den heller med våld på läsaren och är därför så effektiv. Att boken dessutom är stilren gör läsupplevelsen till en fröjd.


Min enda önskan är att dessa två författare även i fortsättningen skulle ges möjligheten att göra motsvarande resor, så att de kan fortsätta med att dela med sig sina upplevelser!


Kristoffer Åberg
Finsk juniormästare på landsväg år 1994


*


Kaisa ja Christoffer Leka eivät ole vain sinnikkäitä pyöräilijöitä, vaan viihdyttävät myös nojatuolimatkailijoita nasevilla blogikirjoituksillaan ja komeilla valokuvillaan. Elokuussa liimaudun taatusti tietokoneen ruudun ääreen seuraamaan, kuinka seikkailijamme valloittavat Karjalan kuoppaiset tiet!


Pirkko Puoskari
Päätoimittaja, Matkaopas-lehti


*


Kaisa ja Christoffer Lekan projekteissa yhdistyy kolme hedelmälliselle yhteistyökumppanuudelle oleellista ominaisuutta: omaperäisyys, tyylikkyys ja luotettavuus. Toteutus on omaleimaista ja yksityiskohtia myöten harkittua. Viesti yleisölle on selvä: tämä juttu on oma ja siihen ollaan panostettu. Pyöräily tulee esille tavalla, joka ei ole ollut suomalaisessa kulttuurissa tyypillistä.


Taustalla on huolellinen suunnittelu, jossa omat resurssit on otettu realistisesti huomioon. Kaisa ja Christoffer tekevät sen, mitä lupaavat. Projektit ovat ihmisen kokoisia ja selkeästi tekijöidensä näköisiä; mitään sellaista ei markkinoida, jota ei omalla lahjakkuudella ja neuvokkuudella kyetä toteuttamaan.


Tuomas Pernu
Tour de Helsinki -pyöräilytapahtuman johtaja


*


Olen innoissani seurannut tämän pariskunnan kaikkia kolmea reissua, pyöräily kun on lähellä sydäntäni. Heidän bloginsa lukeminen on kuin katsoisi matkaanne ”livenä”, kiitos nykyajan tekniikan. 


Moni onkin toteuttanut unelmansa Kaisan ja Christofferin esimerkkiä seuraten, ja lähtenyt matkalle pyörällä. Toivottavasti heidän seuraavakin matkasuunnitelma toteutuu niin että saisimme taas seurata sitä blogien kautta.


Kimmo Karhu
Maantiepyöräilyn Suomen mestari v. 1989