Monday, January 17, 2011

Esikuvamme Ethel
Ethel Brilliana Tweedieltä ei puuttunut rohkeutta. Aikana, jolloin naisen ei katsottu soveliaaksi edes poistua kodistaan ilman esiliinaa, Ethel teki toisin.


Hän ei tyytynyt yhteiskunnan hänelle suomaan rooliin, vain suuntasi pelottomasti katseensa kohti avaraa maailmaa. Mitä kaukaisempi ja vaikeammin saavutettava jokin maailmankolkka oli, sitä enemmän se innosti seikkailijaamme. Oli kyseessä sitten merten ympäröimä Islanti, myyttinen Kiina, tai eräs pieni venäläinen provinssi kaukana pohjoisessa.


Niinpä Ethel löysi itsensä eräänä säteilevän kirkkaana varhaisena kesäkuun aamuna vuonna 1896 lähestymässä pientä Helsinki-nimistä kaupunkia neljän ja puolen vuorokauden merimatkan jälkeen. Tästä alkoi hänen kuukausia kestävä matkan­tekonsa halki Suomenmaan.


Ethel Tweedie matkusti pelottomasti ympäri maailmaa pelkäämättä paheksuvien paheksuntaa ja kuulematta varoituksia vaaroista, jotka vaanivat kodin ovien ulkopuolella. Hänen esikuvaansa noudattaen olemme suunnitelleet oman matkamme - polulle kohti laulujen maata!

No comments:

Post a Comment